Skip to content

Back to the Future 1

v1bTsxMTE3Mzg1MjtqOzE3MDQxOzIwNDg7ODAwOzEyMDABack to the Future 1, eller bare Back to the Future som den naturlig nok het den gangen, kom ut i 1985. Back to the Future 1 er en science fiction film blandet med mye eventyr og humor. Det var Bob Zemeckis og Robert Gale som skrev manuset, og Zemeckis som regisserte. Michael J. Fox var hovedrolleinnehaveren. Han hadde også med seg Christopher Lloyd, Thomas Wilson, Crispin Glover og Lea Thompson. En av bakmennene i produksjonen var Steven Spielberg, selv kjent for noen av tidenes mest spennende science fiction filmer.

Filmen handler om tenåringen Marty McFly, som spilles av Fox. Han sendes tilbake til fortiden, nærmere bestemt 1955, og møter foreldrene sine som er gymnaselever. Ved et uhell blir moren interessert i Marty, og dette blir en stor floke som Marty må løse for å ivareta sine egne fremtidige interesser.

Filmen ble til etter at Gale undret seg om han ville ha vært kompis med faren sin på high school. Han begynte å samarbeide med Zemeckis om manuset, men innledningsvis var det ikke noe særlig interesse for det. Det var først da Spielberg, en venn av Zemeckis, kom med i bildet at det ble fart i sakene. De ønsket seg Fox i hovedrollen, men tv-serien han spilte i på den tiden tillot ikke at han tok rollen. Derfor begynte de å spille inn filmen med en annen skuespiller, men det funket ikke. De måtte ha Fox. Innen den tid hadde han fått mer fleksibilitet, og fikk til å spille inn filmen.

Resultatet ble en kjempesuksess, med en film som spilte inn over 3 milliarder kroner og ble den mest populære filmen i verden i 1985. Den fikk også Oscar for lydeffektene, og ble nominert til årets film-kategorien i Golden Globe. Suksessen fortsatte med oppfølgerne Back to the Future 2 og 3.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.