Skip to content

Back to the Future 2

a76398xs9ygBack to the Future 2, oppfølgeren til den originale Back to the Future, er en science fiction-film blandet med mye eventyr og humor. Den kom ut i 1989, fire år etter forgjengeren. Nok en gang var det Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson og Thomas Wilson som hadde de viktigste rollene. Mens Bob Zemeckis og Robert Gale hadde samarbeidet om det første manuset, ble det Gale alene som sto for manuset til den andre filmen, mens Zemeckis regisserte. Det var i denne filmen at Marty og Doc måtte reise til 2015 for å forhindre at Martys fremtidige sønn havner i fengsel. Forviklinger oppstår når slubberten Biff, spilt av Wilson, stjeler De Lorean-bilen som brukes som tidsmaskin og reiser tilbake til 1955 for å bli rik.

Filmen hadde et etter den tidens forhold stort budsjett, vel 40 millioner dollar, og ble filmet i direkte sammenheng med oppfølgeren Back to the Future 3. Det hadde tatt hele to år å bygge settene og skrive manus. Noe av det rareste som skjedde utenfor selve filmen var at Crispin Glover ble utelatt fra en rolle i filmen og at karakteren hans mer eller mindre fjernet fra historien som sådan. Da gikk Glover til søksmål mot Zemeckis og Gale, og utrolig nok vant han saken.

I likhet med den første filmen var lydeffektene helt spesielle og banebrytende i Back to the Future 2. I tillegg kom nye kameraeffekter, som også ble et gjennombrudd for effektstudioet ILM.

Back to the Future 2 ble en av de største filmene i 1989, selv om den spilte inn litt mindre enn forgjengeren var det likevel nesten 300 millioner dollar mer enn produksjonsutgiftene. Den dag i dag går debatten om hvilken av de to første filmene som er den beste og mest interessante filmen, uten at det er kommet til noen endelig konklusjon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.