Skip to content

Back to the Future 3

back_to_futureBack to the Future 3 er i likhet med sine forgjengere, Back to the Future 1 og 2, en science fiction film blandet med komedie. Noe nytt med denne filmen var imidlertid at det også var en slags westernfilm på grunn av reisen tilbake til 1885. I likhet med de to første filmene var også Back to the Future 3 regissert av Bob Zemeckis og hadde Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson og Thomas Wilson i de mest sentrale rollene. I tillegg kom Mary Steenburgen inn og fikk en stor rolle.

Filmen ble laget i California og Arizona, og budsjettet var på 40 millioner dollar, forøvrig det samme som toeren. Etter at toeren kom ut i 1989 kom Back to the Future 3 i 1990, bare seks måneder etterpå. Det var kanskje litt for tidlig og litt for åpenbart at man her ønsket å melke en vellykket franchise. Filmen ble heller ikke fullt så godt mottatt av hverken kritikere eller publikum, selv om den innkasserte nesten 250 millioner dollar og med det kom med på topp ti over de største filmene i 1990.

Mens Marty fremdeles sitter fast i 1955, får han vite at Doc har dratt tilbake til 1885 og blitt drept av Biffs oldefar Buford Tannen. Marty bestemmer seg for å dra tilbake til 1885 for å redde Doc.

Han ender opp i en kamp mellom det amerikanske kavaleriet og indianere, og får problemer med bilen. Etter hvert møter han sin forfar, den irske innvandreren Seamus McFly, og dennes kone Maggie. Marty og Doc greier til slutt å løsrive seg fra Tannens grep, men har vanskelig for å komme seg ut av 1885 fordi det ikke finnes bensin som er bra nok til at de kan få bilen opp i tilstrekkelig fart. Etter hvert må de bruke et lokomotiv for å greie det.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.