Skip to content

DeLorean DMC EV-12

Dette er en bil som er kjent for de aller fleste Back to the Future fans verden over. Hvis du har sett én eller alle tre filmene så husker du nok godt den fantastiske bilen med dører som åpnes oppover, som går på plutonium og som tar deg både frem og tilbake i tid.

DeLorean DMC-12 har blitt en kjent bil selv om det var bare rundt 10 000 biler som ble laget av DeLorean Motor Company. Firmaet ble opprettet i 1975 i Michigan og gikk konkurs i 1982, mye på grunn av skandaler og at bilene var veldig dyre for tiden. Selve bilen ble allikevel et ikon på 1980-tallet på grunn av filmen med Michael J. Fox og Christopher Lloyd.

I 2013 tok en DeLorean-mekaniker bilen til et nytt nivå. Etter at firmanavnet ble tatt i bruk av Stephen Wynn i 1995 bestemte han seg for å gjøre den klassiske DeLorean DMC-12 til en fullstendig elektrisk bil. DeLorean DMC EV-12 er altså den ikoniske bilen slik vi kjenner den, men den er gjort elektrisk og har fått mer hestekrefter, og flere av dagens duppeditter som blant annet en iPhone-kabel.

Det blir spennende å se hvordan disse bilene blir, hvor kjørbare de blir, og ikke minst om prisen har blitt mer rimelig enn den var på slutten av 1970-tallet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.