Skip to content

DMC Texas

DeLorean-DMC-12-классикаDMC Texas er arvtakerne etter det opprinnelige DeLorean eller DMC-selskapet, og holder til i den lille byen Humble i Texas. Selskapet har vært noe kontroversielt, siden det har vært strid om rettighetene til både navnet, varemerket og logoen. De ble saksøkt av enken etter John DeLorean, og saken var på gang i flere år før DMC til slutt punget ut og ga henne et pengebeløp som ikke har blitt offentliggjort.

Bilene som DMC nå skal lage skal ha et nytt eksteriør i rustfritt stål, og skal inkludere ny teknologi som GPS og en forsterket motor. Det antydes også at interiøret skal oppdateres. Bilene de har laget inntil nå har vært laget stort sett av de gamle delene fra 1980-tallet, og har understell med originale serienummer. Det er vel strengt tatt likevel ikke helt presist å kalle disse for DMC-12. Prisen de har tatt for en spesialbestilling på en DeLorean har vært oppimot 60 000 dollar, en stiv pris når man tenker på at DMC-12 var et navn som ble valgt fordi bilen skulle koste rundt 12 000 dollar.

I oktober 2011 ble det annonsert at en elektrisk modell ville bli tilgjengelig i 2013, med 200 hk og en saftig akselerasjon – fra 0 til 100 på åtte sekunder. Prisen var imidlertid svært høy for det amerikanske markedet, 90 000 dollar. Denne utgaven av DeLorean har imidlertid så langt ennå ikke kommet i produksjon, og fansen venter nå i en blanding av spenning og irritasjon.

På grunn av endringer i lovgivningen som har gitt visse fordeler til små bilfabrikanter i USA, har DMC annonsert at de skal begynne å lage kopier av den originale DMC i en ny serieproduksjon. Det er likevel bare snakk om 50 biler i året, hver med en pris på rundt 100 000 dollar. En pris som enkelte ihuga fans nok vil synes er grei nok.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.