Skip to content

Om oss

Velkommen til disse sidene, som handler om bilen DeLorean og filmene i Back to the Future-serien. Back to the Future 1, 2 og 3, eller Tilbake til fremtiden 1, 2 og 3 som de kalles på norsk, var svært populære fra midten av 1980-tallet og frem til tidlig på 90-tallet, men har også vært en del av populærkulturen siden. I 2015 var det mye oppmerksomhet rundt filmene og konseptet med tidsreising og tidsmaskiner fordi den andre filmen i trilogien beskriver en reise til året 2015 og gav et spennende inntrykk av hvordan vår tid kunne komme til å se ut, sett fra 1989. Tidsmaskinen som er helt sentral i alle disse filmene er bygd med utgangspunkt i en DeLorean bil, spesifikt en DMC-12 som faktisk var den eneste modellen fra DeLorean som noen gang kom i produksjon.

Bilen som sådan har egentlig en veldig kort historie, fordi produksjonen startet i 1981 og selskapet gikk konkurs allerede i 1983, året etter at grunnleggeren John DeLorean ble arrestert for narkotikasmugling. Han ble senere frikjent for det forholdet han var siktet for, men skaden for selskapets omdømme kombinert med de svært vanskelige tidene i bilbransjen gjorde det umulig å videreføre driften i de gamle lokalene i Nord-Irland.

Det som er litt interessant med den videre historien til DeLorean er at en ny bedrift, DMC Texas, bestemte seg for å videreføre noe av arbeidet mange år senere. Nå er de fortsatt i gang med det, og etter flere år med produksjon på spesialbestilling har de nå signalisert at de skal begynne på igjen med serieproduksjon av kopier av den originale DMC-12. Det blir interessant å se om dette lykkes, i dagens marked der alle biler er så like og kjedelige er det klart at en DeLorean fremstår som et spennende alternativ.